Informacje:
Pałace Ostromecko | Dzika kuchnia. Ile może małe ZIÓŁKO
Zapraszamy na majowe warsztaty botaniczno-kulinarne „Dzika kuchnia”. Czeka nas spacer po przypałacowym parku w poszukiwaniu jadalnych listków i kwiatów do sezonowej sałatki i na aromatyczne herbatki.
Przy okazji poznanie roślin, które pomogą nam oczyścić organizm po zimie, poprawić krążenie, ułatwić trawienie a i takie, które zachęcą nas by je spróbować w różnych odsłonach – kiedy wrócimy do gościnnych pałacowych pomieszczeń. Co zjemy? Sałatkę sezonową ze świeżymi dzikusami z łąki, dziki jogurtowy dresing, intrygujący dziki bulgur.
Herbatki niespodzianki!
prowadzenie: dr Krystyna Stepczyńska-Szymczak i Pola Szymczak.
zapisy: dominika.kiss-orska@mck-bydgoszcz.pl
Bilety do kupienia przed zajęciami w kasie w Ostromecku.