Informacje:
City Hotel Bydgoszcz | Kolacja charytatywna dla Marty – “Korzenie smaku – kuchnia historyczna”
Zapraszamy na wyjątkową podróż kulinarną, podczas której odkryjemy na nowo zapomniane receptury i historyczne tradycje kuchni!
Dochód z wydarzenia zostanie w całości przeznaczony na budowę podjazdu zewnętrznego dla 31-letniej Marty Rzęskiej, która od urodzenia ma 4-kończynowy niedowład i niepełnosprawność intelektualną. Nie chodzi i wymaga opieki przez całą dobę. Dzięki tej pomocy w znaczący sposób poprawimy jakość życia Marty i jej rodziny.
Kolację degustacyjną poprowadzą prof. Jarosław Dumanowski, historyk i badacz polskiego dziedzictwa kulinarnego i Tomasz Welter, Szef Kuchni Restauracji 3V6.
Menu inspirowane tradycją i sezonowością!
W daniach znajdą się zapomniane warzywa korzeniowe, tradycyjne potrawy rybne i wyjątkowe dania wołowe, które królowały dawniej na stołach. Każdy kęs to połączenie pasji, historii i najwyższej klasy umiejętności kulinarnych!
Kolację wspólnie z Tomaszem Welterem przygotują czołowi znakomici kucharze. Patronat nad wydarzeniem objęła Fundacja Szefów Kuchni.
Bilety:
Cena biletu: 250 zł/os.
gastronomia@city-hotel.pl lub +48 52 325 25 22
Dołącz do nas i wspólnie zróbmy coś dobrego.
Kup bilet, spróbuj historycznych smaków i bądź częścią tej pięknej akcji
Więcej informacji o akcji znajdziesz:
https://www.city-hotel.pl/…/korzenie-smaku-kuchnia…/
Zarezerwuj swoje miejsce już dziś – liczba miejsc ograniczona!